Η Ψυχική μας Υγεία στην εποχή του COVID-19

“Η Ψυχική μας Υγεία στην εποχή του COVID-19”

 Ψηφιακή ημερίδα με τίτλο «Η ψυχική μας υγεία στην εποχή του covid-19» διοργανώνει η Ιατρική Εταιρία Δυτικής Ελλάδος και Πελοποννήσου (Ι.Ε.Δ.Ε.Π.) σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Η ημερίδα έχει προγραμματιστεί για τις 13 Δεκεμβρίου 2021 και ώρα 18:00. Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί ψηφιακά και θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω της ιστοσελίδας της Ι.Ε.Δ.Ε.Π., www.iedep.gr.

H ημερίδα διοργανώνεται με αφορμή την παγκόσμια υγειονομική κρίση που καλείται να αντιμετωπίσει ο χώρος της υγείας και αφορά στενά όχι μόνο την σωματική αλλά και ψυχική μας υγεία.

Στα πλαίσια της ημερίδας θα συζητηθούν θέματα και θα γίνει ενημέρωση για το πως θα μπορέσουμε συναισθηματικά και ψυχικά να αντιμετωπίσουμε τη δύσκολη περίοδο της πανδημίας, το πως θα φροντίσουμε τον εαυτό μας και τους γύρω μας και το πως θα μπορέσουμε να προστατέψουμε την ψυχική μας υγεία από τα απόλυτα φυσιολογικά συναισθήματα που μας γεννά αυτή η περίοδος (άγχος, ανασφάλεια, φόβο, λύπη, θυμό).

Την ημερίδα θα προλογίσει ο κ. Περικλής Δουζδαμπάνης, Δρ. Νεφρολόγος, Πρόεδρος ΙΕΔΕΠ, Επιστημονικός υπεύθυνος νεφρολόγος ΜΧΑ Κυανούς Σταύρος Πατρών μαζί με την κα. Μαρίνα Ριζογιάννη, Αρχισυντάκτρια της Εφημερίδας ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ, Συντάκτη Υγείας.

Θα διαβαστεί μύνημα του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, χαιρετισμό θα απευθύνει ο κ. Χαράλαμπος Μπονάνος, Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας, Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ο κ. Μάρκος Μαραγκός, Καθηγητής Παθολογίας- Λοιμωξιολογίας, Αντιπρύτανης Φοιτητικής Μέριμνας Πανεπιστημίου Πατρών, Διευθυντής της Παθολογικής του ΠΓΝΠ και ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ, κ. Γιάννης Καρβέλης. Με εισαγωγική ομιλία θα συμμετάσχει ο κ. Χαράλαμπος Γώγος, Καθηγητής Παθολογίας, Διευθυντής Παθολογικής-Λοιμωξιολογικής Κλινικής του Metropolitan General.
Στο δεύτερο κομμάτι της ψηφιακής ημερίδας θα έχουμε τοποθετήσεις και παρουσιάσεις οι οποίες θα ξεκινήσουν με την συμμετοχή του Καθηγητή του Τμήματος Ιατρικής και Διευθυντή της Ψυχιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Πατρών, κ. Φίλιππο Γουρζή. Θα μιλήσει επίσης ο κ. Γεώργιος Ρήγας, Επιστημονικός Υπεύθυνος Κ.Ψ.Υ. Πάτρας, Ψυχίατρος, Επιμελητής Α΄ ΕΣΥ, η κα. Κατερίνα Καραϊβάζογλου, Παιδοψυχίατρος, MD, Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Πατρών , Επιστημονική Υπεύθυνος Κέντρο Ημέρας – Εταιρεία Ψυχικής Υγείας Παιδιού και Εφήβου Αιτωλοακαρνανίας (Ε.Ψ.Υ.Π.Ε.Α.) και η κα. Χριστίνα Μπίκου, Πρόεδρος, Σύλλογος για την Ψυχική Υγεία -Σ.Ο.Ψ.Υ. Το προεδρείο της ενότητας αυτής θα πραγματοποιηθεί από τον κ. Μάρκο Μαραγκό, Καθηγητή Παθολογίας- Λοιμωξιολογίας, Αντιπρύτανη Φοιτητικής Μέριμνας Πανεπιστημίου Πατρών και Διευθυντή της Παθολογικής του ΠΓΝΠ και την κα. Μένη Μαλλιώρη, Καθηγήτρια Ψυχιατρικής, Ιατρική Σχολή, ΕΚΠΑ, Αʹ Ψυχιατρική Κλινική, Αιγινήτειο Νοσοκομείο.

Οι εγκεκριμένοι ομιλητές από τον χώρο της υγείας, του πανεπιστημίου και τοπικών φορέων, θα κλιθούν να απαντήσουν ερωτήματα όπως:

– Τι είναι ψυχική υγεία;

– Πώς μπορούμε να προστατέψουμε την ψυχική μας υγεία αυτή την περίοδο της πανδημίας;

– Είμαστε οι μόνοι υπεύθυνοι για την ψυχική μας υγεία;

– Η Ψυχική Υγεία μας αφορά όλους;

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί ψηφιακά μέσω της ιστοσελίδας της Ι.Ε.Δ.Ε.Π., www.iedep.gr.

Διοργάνωση:

Συνδιοργάνωση:

Χορηγοί Επικοινωνίας:

      

Event Details
 • Start Date
  13 Δεκεμβρίου, 2021 10:00 πμ
 • End Date
  13 Δεκεμβρίου, 2021 6:00 μμ
 • Status
  Expired
 • Organizer
 • Category
Event Details
 • Start Date
  13 Δεκεμβρίου, 2021 10:00 πμ
 • End Date
  13 Δεκεμβρίου, 2021 6:00 μμ
 • Status
  Expired
 • Organizer
 • Category