Μαρία Ηλιοπούλου

Η Μαρία Ηλιοπούλου είναι υπεύθυνη διευθύντρια της Παιδιατρικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων Πατρών “Καραμανδάνειο”.

Αποφοίτησε από την Ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών. Ειδικεύτηκα στην Παιδιατρική στην Πανεπιστημιακή Παιδιατρική Κλινική του Π.Γ.Ν.Πατρών όπου στη συνέχεια διορίστηκε αρχικά ως επιμελήτρια Β Ε.Σ.Υ.. Κατά τη διάρκεια της θητείας της εξειδικεύτηκε στη Παιδιατρική Ενδοκρινολογία επί 4ετίας και έγινε Διδάκτορας του Πανεπιστημίου Πατρών.

Επίσης, το 2013 εκπαιδεύτηκε στην Παιδιατρική Ενδοκρινολογία στην Παιδοενδοκρινολογική κλινική του MGH for children στη Βοστώνη USA. Είναι μέλος της Ελληνικής και Ευρωπαϊκής Ενδοκρινολογικής Εταιρείας, καθώς και της Ελληνικής και Ευρωπαϊκής Διαβητολογικης Εταιρείας.

Τον Μάιο 2007 πήρε τη θέση Επιμελήτριας Α με εξειδίκευση στην Παιδιατρική Ενδοκρινολογίσ και έγινε Υπεύθυνη του Ιατρείου Παιδιατρικής Ενδοκρινολογίας, Μεταβολισμού και Διαβήτη του Καραμανδανείου Γενικού Νοσοκομειου Παίδων Πατρών.

Από τον Ιανουάριο 2021 είναι παράλληλα και η Υπεύθυνη Διευθύντρια της Παιδιατρικής Κλινικής  του Καραμανδανείου Γενικού Νοσοκομειου Παίδων Πατρών.

Speaker Details
    Speaker Details