7η Εβδομάδα Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Η εφημερίδα «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ» εκδίδεται στην Πάτρα από το 1886 και συνεισφέρει στην κοινωνική ζωή του τόπου μέσα από πολλές και διάφορες δράσεις ποικίλου περιεχομένου. Μία από αυτές και ενδεχομένως η μεγαλύτερη αλλά και σημαντικότερη δράση “κοινωνικού χαρακτήρα” είναι η ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ, η οποία πραγματοποιείται κάθε χρόνο μία εβδομάδα πριν την Μεγάλη Εβδομάδα. Πρόκειται για μία σειρά ενεργειών προσφοράς και πρόνοιας που συντονίζονται με πρωτοβουλία της εφημερίδας και την συνεργασία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος- Διεύθυνση Υγείας, της εταιρείας INTERAMERICAN, με τη στήριξη και συμμετοχή επαγγελματιών και πολλών κοινωνικών και εθελοντικών φορέων της πόλης.

Η φετινή διοργάνωση πραγματοποιείται από 15 έως 20 Απριλίου και περιλαμβάνει δράσεις σε αρκετές περιοχές της περιφέρειας όπως Πάτρα, Κάτω Αχαΐα, Αίγιο, Καλάβρυτα, Ερύμανθος Αγρίνιο, Πύργος. Η συνεργασία των πόλεων ήταν ένα βήμα που ξεκίνησε το 2018, όπου η ανταπόκριση του κοινού και των συμμετεχόντων μας οδήγησαν στην καθιέρωσή της.

Σκοπός όλων μας είναι η ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ (Ε.Κ.Α) να αποτελέσει μια ευκαιρία συνεργασίας της κοινωνίας και ενίσχυσης της συνοχής της. Στα πλαίσια των δράσεων της Ε.Κ.Α περιλαμβάνονται ενέργειες συγκέντρωσης ειδών πρώτης ανάγκης, εξωραϊσμός κοινοχρήστων χώρων, αθλητικά δρώμενα, εκδηλώσεις, δωρεάν εξετάσεις διαγνωστικών ελέγχων καθώς και διάφορες ενημερωτικές συναντήσεις και δράσεις για την ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα υγείας, πρόληψης και πρόνοιας.

Οι πέντε βασικοί πυλώνες της 7ης Εβδομάδας Κοινωνικής Αλληλεγγύης 2019 στο πλαίσιο των οποίων υλοποιούνται επιμέρους δράσεις είναι οι εξής:

1. Συγκέντρωση Τροφίμων και ειδών προσωπικής υγιεινής
Όπως κάθε χρόνο, γίνεται προσπάθεια να συγκεντρωθεί ένας σημαντικός αριθμός τροφίμων και ειδών προσωπικής υγιεινής που θα διατεθούν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Σε μία προσπάθεια ευαισθητοποίησης των πολιτών να στηρίξουν τους συνανθρώπους τους που έχουν ανάγκη και με σκοπό την επίτευξη του βέλτιστου αποτελέσματος η δράση θα διαρκέσει όλη την εβδομάδα, ενώ οι πηγές από τις οποίες θα συγκεντρωθούν τα τρόφιμα είναι οι εξής:

καλάθια κοινού που θα έχουν τοποθετηθεί σε συνεργαζόμενα super markets
αθλητικοί αγώνες συνεργαζόμενων σωματείων κατά την διάρκεια των οποίων θα πραγματοποιείται η συλλογή των δωρεών από τα μέλη αλλά και τους φίλαθλους
ιδιωτική πρωτοβουλία συνεργαζόμενων επιχειρήσεων με συνεισφορά του προσωπικού
ενέργειες και δράσεις φορέων

Event Details
 • Start Date
  15 Απριλίου, 2020 10:00 πμ
 • End Date
  20 Απριλίου, 2020 8:00 μμ
 • Status
  Expired
 • Organizer
 • Category
Event Details
 • Start Date
  15 Απριλίου, 2020 10:00 πμ
 • End Date
  20 Απριλίου, 2020 8:00 μμ
 • Status
  Expired
 • Organizer
 • Category