Ημερίδα «Ψηφιακές Δεξιότητες»

Τα Αρσάκεια Σχολεία Πατρών και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος (Τομέας Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης), με την υποστήριξη της εφημερίδας ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ, συνδιοργάνωσαν ημερίδα με θέμα «Ψηφιακές Δεξιότητες, το εισιτήριο για την αγορά εργασίας» στην Εστία Επιστημών Πάτρας και προσκάλεσαν εκπαιδευτικούς, μαθητές και κάθε ενδιαφερόμενο σε μία πρωτότυπη περιήγηση στα μονοπάτια της σύγχρονης τεχνολογίας.

Το θέμα της ημερίδας αφορούσε στην ανάπτυξη των ψηφιακών δεξιοτήτων των νέων, η οποία αποτελεί σήμερα το κλειδί για την είσοδό τους στην αγορά εργασίας. Η ανάγκη της νέας γενιάς έχει μεταβεί από το επίπεδο εξοικείωσης με τις συνεχείς τεχνολογικές εξελίξεις, στο επίπεδο της ανάπτυξης δεξιοτήτων για την αξιοποίηση των σύγχρονων τεχνολογιών και των πολύπλευρων δυνατοτήτων του διαδικτύου.

Η ημερίδα είχε ως πρωταρχικό σκοπό την πληροφόρηση σχετικά με τις εξελίξεις τις σύγχρονής τεχνολογίας και τον βαθμό επιρροής της σε κοινωνικά και οικονομικά πεδία. Ομιλίες με αντικείμενα τη θεαματική ταχύτητα της ψηφιακής επανάστασης, τον συνεπακόλουθο μετασχηματισμό της οικονομίας (όπως για παράδειγμα social media, κρυπτονομίσματα, applications, gaming, case studies)» και την αναγκαιότητα των ψηφιακών δεξιοτήτων στη σημερινή αγορά εργασίας εισήγαγαν τους μαθητές στη νέα εποχή, καθώς αυτή η γενιά που έρχεται θα μιλά πλέον τη παγκόσμια ψηφιακή γλώσσα.

Σε δεύτερο άξονα, στόχος της εκδήλωσης ήταν η ενημέρωση των νέων και κάθε χρήστη που δεν διαθέτει εξειδικευμένο προγραμματιστικό υπόβαθρο με τις σύγχρονες τεχνολογίες, προκειμένου να γνωρίσει πρωτοπόρες και ταυτόχρονα οικίες σε χρήση πλατφόρμες δημιουργίας ιστοσελίδων, απλών εφαρμογών και παιχνιδιών. Στην εκπαιδευτική αυτή διαδικασία αξιοποιούνται ανοιχτά εργαλεία και δεδομένα, ψηφιακές βιβλιοθήκες, δημοφιλείς γλώσσες προγραμματισμού αλλά και ανάλυση και επεξεργασία αρχείων κώδικα.

Μεταξύ άλλων, το πρόγραμμα περιλάμβανε την παρουσίαση της νέας πλατφόρμας https://kodeproject.gr/ που υλοποιήθηκε από την εταιρία ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ σε συνεργασία με το BCA College και υποστηρίζεται από τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδας στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας eSkills for Jobs. Οι ομάδες μαθητών της πόλης που παρακολούθησαν την ημερίδα είχαν ως παροχή δωρεάν κωδικούς πρόσβασης στην πλατφόρμα.

Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε στην Εστία Επιστημών, τη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2017 και ώρα 10:00-14:00.

Event Details
  • Start Date
    4 Δεκεμβρίου, 2017 10:00 πμ
  • End Date
    4 Δεκεμβρίου, 2017 8:00 μμ
  • Status
    Expired
  • Organizer
  • Category
Event Details
  • Start Date
    4 Δεκεμβρίου, 2017 10:00 πμ
  • End Date
    4 Δεκεμβρίου, 2017 8:00 μμ
  • Status
    Expired
  • Organizer
  • Category