Πρόσωπα της Χρονιάς 2020 – Αχαΐα

Τελετή Απονομής Βραβείων
Digital Event
Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2021 και ώρα 21:00
ζωντανή on line μετάδοση από το prosopaxronias.gr, το pelop.gr και τη σελίδα μας στο facebook

& από την τηλεόραση του ΙΟΝΙΑΝ tv.

Η πρωτοβουλία της Εφημερίδας ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ, ξεκίνησε το 2014 με την ειδική έκδοση «Πρόσωπα της χρονιάς 2014». Από το 2015 και έκτοτε καθιερώθηκε η συμμετοχή του κοινού στην ανάδειξη των «Προσώπων» μέσω ψηφοφορίας στο site www.prosopaxronias.gr κάνοντας την τοπική κοινωνία ενεργό συντελεστή της εκδήλωσης.

Η διοργάνωση κορυφώνεται με μια λαμπρή τελετή βράβευσης που φέτος θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά με συμμετοχή κοινού, παρουσιάσεις υποψηφιοτήτων μέσω video και πολύ συγκίνηση.

Με τα χρόνια, η συγκεκριμένη δράση δημιούργησε ένα ιδιαίτερο πεδίο επικοινωνίας της κοινωνίας της πόλης μας, καθώς δόθηκε η ευκαιρία δημοσιοποίησης του έργου συμπολιτών μας στο ευρύ κοινό, αντί των περιορισμένων και εξειδικευμένων κύκλων του κάθε αντικειμένου. Έτσι αυτή η βραδιά, που καταφέρνει να συγκεντρώσει την «ενέργεια» της πόλης, μας εκπλήσσει ευχάριστα και να μας κάνει πραγματικά περήφανους για πολλούς συμπολίτες μας.

Η ανάδειξη των Προσώπων από την Εφημερίδα ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ και το Ινστιτούτο ΠΡΟΣΩΠΑ αποτελεί πια έναν σημαντικό θεσμό στην Αχαϊκή κοινωνία, με τον οποίο τιμούμε τους συμπολίτες μας που επέδειξαν αξιόλογη δράση στο έτος που πέρασε.

Πρόσωπα που αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση για το έργο, τα επιτεύγματα και τις προσπάθειες τους.
Προσπάθειες που έγιναν με κόπο, αφοσίωση, επιμονή και πίστη μέχρι να γίνει το όραμα πράξη.
Πράξεις που φωτίζουν το δρόμο για ένα καλύτερο μέλλον, μέσα από ξεχωριστές πρωτοβουλίες.
Πρωτοβουλίες συνανθρώπων μας που δίνουν αξίες στην καθημερινότητα μας και επηρεάζουν τις ζωές όλων μας.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ: Κοινωνία | Εκπαίδευση -Έρευνα – Καινοτομία | Πολιτισμός-Τέχνες | Διοίκηση | Αθλητισμό | Τιμής Ένεκεν

Τιμής Ένεκεν

Με την ψήφο όλων των πολιτών οι πρωταγωνιστές του 2020 είναι το υγειονομικό προσωπικό που υπηρέτησε τον άνθρωπο σε αυτή την ανελέητη μάχη.
Γιατροί, νοσηλευτές, τραυματιοφορείς, βοηθοί θαλάμου, καθαρίστριες, διοικητικό και άλλο προσωπικό ενωμένοι βάδισαν και βαδίζουν αγόγγυστα αυτό το ακανθώδες μονοπάτι.

Η κοινωνία ανέδειξε σε Πρόσωπα της Χρονιάς, το υγειονομικό προσωπικό που έδωσε τη μάχη της οργάνωσης για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Το υγειονομικό προσωπικό που δεν δίστασε να θέσει τη ζωή του σε κίνδυνο και να υπηρετήσει στα πιο κρίσιμα μέτωπα. Το υγειονομικό προσωπικό που οι συνθήκες απόλυτης απομόνωσης της νόσου το μετέτρεψαν σε γιο, κόρη, φίλο που κράτησε στην αγκαλιά του τον πάσχοντα που έδωσε τη μάχη σε κάποια κλινική κορονοϊού. Το υγειονομικό προσωπικό που με τρυφερότητα είπε το τελευταίο αντίο στον πάσχοντα που δεν κατάφερε να κερδίσει τον αδυσώπητο εχθρό και άφησε την τελευταία του πνοή σε κάποια Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας είχε την πανελλαδική πρωτιά να αντιμετωπίσει τον περασμένο Μάρτιο τα πρώτα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα μας . Η πρώτη μάχη που δόθηκε σε πλαίσιο ενότητας, απόλυτης συνεργασίας και συνεννόησης όλων των εμπλεκομένων είχε νικηφόρο αποτέλεσμα και αποτέλεσε παράδειγμα αποτελεσματικής οργάνωσης.

Στην ίδια μάχη έλαβε και λαμβάνει μέρος και η νοσοκομειακή κοινότητα του «Αγίου Ανδρέα» έχοντας καταγράψει στις κλίνες της σημαντικές νίκης της ζωής.
Δεκάδες ασθενείς πέρασαν υγιείς το κατώφλι της εξόδου των δύο νοσοκομείων μας μετά τη φροντίδα που τους επιφύλαξε το υγειονομικό προσωπικό.
Τρία Κέντρα Υγείας, Βορείου Τομέα, Νοτίου Τομέα και Κάτω Αχαΐας ανέλαβαν καίριο ρόλο σε αυτή τη δύσκολη μάχη. Σε άμεση διασύνδεση με το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας είχαν και εξακολουθούν να έχουν την ευθύνη του ελέγχου και της παρακολούθησης των ασθενών που βρίσκονται σε κατ οίκον νοσηλεία. Παράλληλα έχουν οργανώσει τμήματα διενέργειας τεστ για κορονοϊό συμβάλλοντας σε μέγιστο βαθμό στην αποσυμφόρηση των νοσοκομείων. Το προσωπικό τους ανέλαβε επίσης το έργο της ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των μαθητών της περιοχής για τη σωστή λήψη των μέτρων προστασίας. Τώρα ετοιμάζονται να κάνουν το επόμενο βήμα που είναι αυτό του εμβολιασμού του πληθυσμού.

Η σωτήρια σειρήνα του στόλου του ΕΚΑΒ της 3ης Περιφέρειας ήχησε εκατοντάδες φορές από τον περασμένο Μάρτιο που ο άγνωστος εχθρός εισέβαλε στη χώρα μας. Τα πληρώματα του ΕΚΑΒ ήταν σε απόλυτη ετοιμότητα όλο το 24ωρο και έσπευδαν με όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας όπου καλούσε το καθήκον. Ηταν οι πρώτοι που έρχονταν αντιμέτωποι με τον ασθενή και καλούνταν στο πλαίσιο μιας άρτιας και ιδιαίτερα λεπτής προσέγγισης να τον μεταφέρουν με όλους τους προβλεπόμενους όρους ασφάλειας στα νοσοκομεία.
Αθόρυβα και συντονισμένα έχουν καταφέρει να ανταποκριθούν στο σύνολο των περιστατικών. Η σειρήνα συνεχίζει να σφυρίζει μεταφέροντας την ελπίδα της ζωής.

Σε όλους αυτούς σφίγγουμε με απέραντη ευγνωμοσύνη το χέρι τους και τους απευθύνουμε το πιο θερμό χειροκρότημα!!!

Event Details
  • Start Date
    17 Ιανουαρίου, 2021 10:00 πμ
  • End Date
    17 Ιανουαρίου, 2021 8:00 μμ
  • Status
    Expired
  • Organizer
  • Category
Event Details
  • Start Date
    17 Ιανουαρίου, 2021 10:00 πμ
  • End Date
    17 Ιανουαρίου, 2021 8:00 μμ
  • Status
    Expired
  • Organizer
  • Category