«Είμαι ασθενής με δικαιώματα»

«Είμαι ασθενής με δικαιώματα»

Ψηφιακή Ημερίδα

Δευτέρα 08 Μαρτίου 2021
16:00 – 18:00

Στο πλαίσιο του ετήσιου θεσμού Solidarity Days η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο Αρωγής και Φροντίδας Ηλικιωμένων & Ατόμων με Αναπηρία – ΦΡΟΝΤΙΖΩ διοργάνωσαν την ψηφιακή εκδήλωση με τίτλο «Είμαι ασθενής με δικαιώματα». Αρωγός της εκδήλωσης είναι η εταιρία Data Consultants & η εταιρία Synedra, υποστηρικτής της ημερίδας η εταιρία UNI-PHARMA και χορηγός επικοινωνίας η Εφημερίδα «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ».

Στόχος της ψηφιακής εκδήλωσης ήταν η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για το σημαντικό έργο που επιτελούν οι φροντιστές στους ασθενείς καθώς και για τη συνηγορία ως βασικό μέσο για το σύστημα υγείας και την προάσπιση των δικαιωμάτων των ασθενών, κυρίως εν μέσω της παγκόσμιας υγειονομικής κρίσης.

Στη 2η Ενότητα παρουσιάστηκε το Έργο  «e-ΤΑΛΩΣ: Μηχανισμοί συνηγορίας ηλικιωμένων ασθενών με χρόνιες παθήσεις και των φροντιστών τους» το οποίο υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Active citizens fund, με φορέα υλοποίησης το Κοινωφελές Σωματείο Αρωγής και Φροντίδας Ηλικιωμένων και Ατόμων με Αναπηρία-«ΦΡΟΝΤΙΖΩ»  και εταίρο Ελληνικό Δίκτυο Καταγμάτων Ευθραυστότητας-FFN GR. Το πρόγραμμα Active citizens fund, ύψους € 12εκ, χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία και είναι μέρος του χρηματοδοτικού μηχανισμού του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ) περιόδου 2014 – 2021, γνωστού ως EEA Grants. Το πρόγραμμα στοχεύει στην ενδυνάμωση και την ενίσχυση της βιωσιμότητας της κοινωνίας των πολιτών και στην ανάδειξη του ρόλου της στην προαγωγή των δημοκρατικών διαδικασιών, στην ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών στα κοινά και στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Τη διαχείριση της επιχορήγησης του προγράμματος Active citizens fund για την Ελλάδα έχουν αναλάβει από κοινού το Ίδρυμα Μποδοσάκη και το SolidarityNow.

Η ψηφιακή εκδήλωση πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 08 Μαρτίου στις 16:00-18:00 και μεταδόθηκε μέσω της ιστοσελίδας www.solidaritydays.gr & τη σελίδα μας στο facebook.

Ενδιαφέρουσα προσθήκη στην εκδήλωση αποτέλεσε η προβολή του βίντεο με τίτλο: «Καθρεφτίζω τα δικαιώματα μου» στο οποίο θα αποτυπώθηκαν μηνύματα τοπικών ΜΚΟ και Φορέων σχετικά με τα δικαιώματα των ασθενών.
>>περισσότερα

Event Details
 • Start Date
  8 Μαρτίου, 2021 10:00 πμ
 • End Date
  8 Μαρτίου, 2021 8:00 μμ
 • Status
  Expired
 • Organizer
 • Category
Event Details
 • Start Date
  8 Μαρτίου, 2021 10:00 πμ
 • End Date
  8 Μαρτίου, 2021 8:00 μμ
 • Status
  Expired
 • Organizer
 • Category