Loading...
 Start Page
Πάτρα: Ο νέος ρόλος του λιμανιού στο 5ο Συνέδριο της "Π"
Click to enlarge
Saturday 08 Jul 2017

Το λιμάνι της Πάτρας, ενόψει της αναθεώρησης του «Στρατηγικού Πλαισίου Επενδύσεων και Μεταφορών» (ΣΠΕΜ 2014-2025) στα τέλη του 2017, βλέπει μπροστά του να ανοίγει πάλι ένα παράθυρο ευκαιριών για την υλοποίηση του εμπορευματικού τμήματος.

Για να φτάσουμε όμως σε αυτό το αποτέλεσμα, είναι αναγκαία η ολοκλήρωση των υποδομών συνδεσιμότητας και εν προκειμένω του σιδηροδρομικού δικτύου, η δημιουργία εμπορευματικού κέντρου για την εξυπηρέτηση των χρηστών, αλλά και η διαμόρφωση ενός ελκυστικού περιβάλλοντος για τους χρήστες, στο επίπεδο της παροχής ανταγωνιστικών υπηρεσιών διαμετακόμισης εμπορευμάτων, κ.ά.

Απαντήσεις σε όλα τα παραπάνω θέματα αναμένεται να δοθούν στην εκδήλωση με θέμα «Εμπορευματικές Μεταφορές και ο ρόλος του Λιμανιού της Πάτρας» που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 14 Ιουλίου στις 12.30 το μεσημέρι στο ξενοδοχείο Porto Rio, στο πλαίσιο του 5ου Συνέδριο «Αναπτυξιακές Προοπτικές για τη Δυτική Ελλάδα» που διοργανώνει η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr.

Η εκδήλωση αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον για όλους τους χρήστες και φορείς που συνθέτουν το σύστημα μεταφορών της Δυτικής Ελλάδας και έχουν σχέση με το λιμάνι, το σιδηρόδρομο, τις ναυτιλιακές και μεταφορικές εταιρείες, επιχειρήσεις - χρήστες υπηρεσιών λιμανιού κ.ά.

Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο οποίος θα παρουσιάσει την στρατηγική του υπουργείου για την ενίσχυση του εμπορικού χαρακτήρα του λιμένα Πατρών.

Στην εκδήλωση έχει προσκληθεί και ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιος Πιτσιόρλας, για να μιλήσει για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας του λιμένα της Πάτρας και τις δυνατότητες χρηματοδότησης του εμπορικού τμήματος, για τα χρηματοδοτικά εργαλεία που μπορεί να εκμεταλλευτεί η περιφέρεια και για το επενδυτικό ενδιαφέρον που υπάρχει για τη Δυτική Ελλάδα.

Με ενδιαφέρον αναμένεται η τοποθέτηση του Γιάννη Πλακιωτάκη, τ. προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, τομεάρχη Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ως προς τις θέσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την ανάδειξη της Πάτρας σε εμπορευματικό κόμβο και γενικότερα, για την ενίσχυση της εξωστρέφειας της Δυτικής Ελλάδας, ενώ για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας του λιμένα της Πάτρας ως προς τον εμπορικό του ρόλο αναμένεται να μιλήσει ο Γεώργιος Μαυραγάνης, τ. υφυπουργός Οικονομικών, δικηγόρος MK legal.

Την εμπειρία και τα πλάνα του θα αναλύσει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΠΑ Νικόλαος Κοντοές, ενώ εκ μέρους των χρηστών, καίριες παρεμβάσεις θα κάνουν σημαντικοί εκπρόσωποι του επιχειρηματικού τομέα (βλ. πρόγραμμα).

ΟΙ ΧΡΗΣΤΕΣ

Οι χρήστες του λιμένα Πατρών αναμένεται να αναδείξουν κρίσιμα ζητήματα ως προς το που κινείται η ναυτιλία και ειδικότερα, η αγορά της Αδριατικής στις εμπορευματικές μεταφορές, οι υποδομές και οι παρεχόμενες υπηρεσίες του λιμένα Πατρών, και τα αιτήματα των ναυτιλιακών, εμπορευματικών και μεταποιητικών επιχειρήσεων της περιοχής.

Ο ΟΜΙΛΗΤΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΝΕΛ

Κεντρική Ομιλία θα γίνει από τον Παναγιώτη Κουρουμπλή, υπουργό Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής.

Παρεμβάσεις: Στέργιος Πιτσιόρλας, υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης.

Θάνος Βούρδας*, γενικός γραμματέας Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών

Γιάννης Πλακιωτάκης, τ. πρόεδρος Νέας Δημοκρατίας, τομεάρχης Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Γεώργιος Μαυραγάνης, τ. υφυπουργός Οικονομικών, δικηγόρος MK legal

Νικόλαος Κοντοές, πρόεδρος ΔΣ του ΟΛΠΑ.

Μιχάλης Σακκέλης*, πρόεδρος Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας & Αντιπρόεδρος του ATTICA GROUP.

Γεώργιος Τελώνης, πρόεδρος Συλλόγου Ναυτιλιακών Πρακτόρων Λιμένος Πατρών & μέλος ΔΣ ΟΛΠΑ,

Nunzio Savarese, εμπορικός δ/ντης Ομίλου Grimaldi.

Ελένη Κεπενού, μέλος ΔΣ ΣΕΒ Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας.

Σωτήρης Μπρακατσέλος*, αντιπρόεδρος Επιμελητηρίου Αχαΐας.

Διονύσιος Πλέσσας, Πρόεδρος ΔΣ Σωματείου Ιδιοκτητών Επαγγελματικών Φορτηγών Αυτοκινήτων ΔΧ Ν. Αχαΐας & Περιχώρων.

Συντονιστής: Φώτης Φωτεινός, δημοσιογράφος - υπεύθυνος ύλης metaforespress.gr

 

(*=αναμένεται επιβεβαίωση εντός των ημερών).

synedra logo

Join us on:

© Copyright 2020 - 2022 Synedra - Διοργάνωση συνεδρίων, ημερίδων και εκδηλώσεων