Loading...
 Start Page
ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ: «Ολοι μαζί μπορούμε»
Click to enlarge
ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ: «Ολοι μαζί μπορούμε»ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ: «Ολοι μαζί μπορούμε»ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ: «Ολοι μαζί μπορούμε»ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ: «Ολοι μαζί μπορούμε»
Friday 31 Mar 2017

Τοπικοί φορείς συμπράττουν και σχηματίζουν μία ισχυρή αλυσίδα αλληλεγγύης γύρω από τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Η 5η Εβδομάδα Ευαισθητοποίησης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (3- 8 Απριλίου) περιλαμβάνει μία σειρά από δράσεις που αφορούν μικρούς και μεγάλους και που όλοι μπορούν να αποτελέσουν ένα μικρό κρίκο αυτής της αλυσίδας.

Την Εβδομάδα Αλληλεγγύης συνδιοργανώνουν η «Πελοπόννησος» και η Ιντεραμέρικαν, με τη συνδρομή 14 φορέων της ευρύτερης περιφέρειας, οι οποίοι ενώνονται γύρω από το σύνθημα «Ολοι μαζί μπορούμε».

Οι διοργανωτές παραχώρησαν συνέντευξη τύπου για να παρουσιάσουν το πρόγραμμα των δράσεων- τις οποίες θα δημοσιεύει καθημερινά η "Π"- και να απευθύνουν ανοιχτό κάλεσμα συμμετοχής.

Ως «μοχλό που πυροδοτεί αντιλήψεις για να αναπτυχθούν δράσεις που έχει ανάγκη η καθημερινότητά μας και η ζωή μας όπως έχει διαμορφωθεί με τα νέα δεδομένα» χαρακτήρισε τη συγκεκριμένη διοργάνωση εκ μέρους της «Π» ο διευθυντής σύνταξης της εφημερίδας Κωνσταντίνος Μάγνης ευχαριστώντας όλους τους συμμετέχοντες φορείς και τους πολίτες που την πλαισιώνουν.

«Στην INTERAMERICAN μας ενδιαφέρουν ιδιαιτέρως οι σχέσεις εμπιστοσύνης με την κοινωνία και το δείχνουμε εμπράκτως. Συμπληρωματικά ως προς την αξία που απορρέει από τις ασφαλιστικές δραστηριότητές μας, υλοποιούμε από το 2004, με συνέπεια και συνέχεια, το πολυδιάστατο σχέδιο κοινωνικής υπευθυνότητας το οποίο ονομάζουμε "Πράξεις Ζωής"» ανέφερε η Χάρις Μανιατοπούλου και πρόσθεσε: «Είμαστε, λοιπόν, και φέτος, εδώ - ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, στην ΑΛΥΣΙΔΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ για την κοινωνική συνεισφορά, ενισχύοντας το μήνυμα της κοινωνικής συνοχής και της συνεργασίας όλων, που έχει ανάγκη ο τόπος μας».

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

Εκ μέρους της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος ο Αντώνης Χαροκόπος ανέφερε: «Συμμετέχομε στην συγκεκριμένη διοργάνωση για δύο λόγους. Ο πρώτος είναι ότι αποδεικνύει πως η συνεργασία που είναι πολύ σημαντική στις μέρες μας, είναι καθοριστική για την αντιμετώπιση μιας σειράς ζητημάτων και παράλληλα μας πάει μπροστά ως κοινωνίας. Ο δεύτερος είναι η αλληλεγγύη. Η διοργάνωση αυτή διδάσκει πως μας απλά πράγματα μπορούμε να σταθούμε στον συνάνθρωπο που μας έχει ανάγκη».

ΚΛΙΜΑΚΑ

Η επιστημονικά Υπεύθυνη Μονάδας Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης - Οικοτροφείου Αχαΐας - ΚΛΙΜΑΚΑ Κοινωνική Λειτουργός Χριστίνα Μάλφα αναφέρθηκε στο πολύπλευρο έργο της οργάνωσης που έχει αναφορά στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. "Μεταξύ άλλων λειτουργεί 21 μονάδες ψυχικής υγείας από το 2000 εκ των οποίων οι δύο εδρεύουν στην Πάτρα. Συμμετέχουμε ενεργά στην εβδομάδα με την διοργάνωση ημερίδας (Τετάρτη 5 Απριλίου ώρα 19.00 στην αίθουσα του Εμπορικού Συλλόγου) για την πρόληψη της αυτοκτονίας)".

ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΧΑΪΑΣ

Το Κοινωνικό Φαρμακείο που λειτουργούν στην πόλη μας εθελοντές φαρμακοποιοί με υπεύθυνο τον Νάσο Ευσταθίου έχει καλύψει τις θεραπευτικές ανάγκες εκατοντάδων πολιτών. Σήμερα, όπως εξήγησε η Μαρία Βουτυράκη βρίσκεται στο πλευρό των Ιδρυμάτων. «Είμαστε διαθέσιμοι όλο το χρόνο και με τη συμβολή των πολιτών καλύπτουμε τις πολύ μεγάλες ανάγκες που έχουν τα ιδρύματα της περιοχής μας».

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗ ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ

Σωτήριος για πολλά παιδιά έχει αποδειχτεί ο προληπτικός έλεγχος που διενεργεί στον μαθητικό πληθυσμό του νομού ομάδα παιδιάτρων του ΠΓΝΠ με επικεφαλής τον διευθυντή της Κλινικής Γαβριήλ Δημητρίου. «Καθ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας θα είμαστε στην Πλατεία Γεωργίου και στην κινητή μονάδα της περιφέρειας θα εξετάζουμε προκλινικά και προληπτικά μαθητές σχολείων της πόλης αλλά και μεμονωμένα παιδιά που θα έρθουν με τους γονείς τους. Η πρόληψη είναι υγείας. Κι όταν τα παιδιά είναι υγιή θα έχουμε και μία κοινωνία από υγιής ενηλίκους» ανέφερε ο γιατρός Ιωάννης Γιαννακόπουλος εκ μέρους της ομάδας.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Δυναμική είναι η συμμετοχή στην διοργάνωση των δύο βαθμίδων της εκπαίδευσης. «Με διοργανώσεις του είδους κερδίζουμε τον πόλεμο της κρίσης και δημιουργούμε ένα κοινωνικό μέτωπο που θα στηρίζεται σε αξίες. Το σχολείο κάνει πάρα πολλά πράγματα. Εκπαιδευτικοί έχουν αναπτύξει από την τσέπη του ένα δίκτυο συμπαράστασης για μαθητές τους που έχουν ανάγκη με απόλυτη διάκριση και εχεμύθεια. Επίσης σε συνεργασία με εξωτερικούς παράγοντες καλύπτουν καθημερινές διατροφικές ανάγκες μαθητών».

ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΕΙ ΠΑΤΡΑΣ

«Ένα στα δύο παιδιά ζουν σε συνθήκες στέρησης. Εμείς θα είμαστε δίπλα σε αυτά τα παιδιά» είπε ο πρόεδρος του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας Ιωάννης Δρίτσας ανακοινώνοντας ότι το Τμήμα της Πάτρας θα συμπεριλαμβάνεται και πάλι στα μηχανογραφικά δελτία των υποψηφίων των Πανελληνίων Εξετάσεων. «Παράλληλα δημιουργήσαμε το Κοινωνικό Παρατηρητήριο για τις εξαρτήσεις έχοντας στο επίκεντρο το διαδίκτυο».

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΣΑΚΧΑΡΩΔΗ ΔΙΑΒΗΤΗ «Ζωή γλυκιά»

Δωρεάν μετρήσεις σακχάρου και ενημέρωση θα πραγματοποιήσει στη διάρκεια της εβδομάδας ο Σύλλογος «Ζωή Γλυκιά». «Ένας στους 2 θα αναπτύξει Σακχαρώδη Διαβήτη» ανέφερε οη πρόεδρος του Συλλόγου Βάσω Γούλα υπογραμμίζοντας την ανάγκη της ευαισθητοποίησης της κοινωνίας και την ανάπτυξη ενός ουσιαστικού δικτύου πρόληψης.

ΕΣΚΑ-Η

Δυναμικό παρόν και του αθλητικού κόσμου της περιοχής. «Μακάρι να μην είχαμε την ανάγκη διοργάνωσης τέτοιων εκδηλώσεων αλλά από τη στιγμή που ισχύει το αντίθετο δηλώνουμε παρόν» ανέφερε εκ μέρους της ΕΣΚΑ-Η ο Ηρακλής Παπαδόπουλος. «Θα δώσουμε δύο αγώνες. Τη Δευτέρα ώρα 21.00 στο κλειστό της Π.Γ.Ε. αγώνας μπάσκετ Α1, Προμηθέας 2014 - Απολλωνιάδα και την Τετάρτη ώρα 20.30 αγώνας μπάσκετ Α2, Προφήτης Ηλίας/ΠΑΟΚ - Κρήνη 97 στο κλειστό της Παναγίας Αλεξιώτισσας. Καλούμε τους φιλάθλους να προσέλθουν και αντί εισιτηρίου να φέρουν τρόφιμα».

ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΥΓΕΙΑΣ

Δωρεάν μικροβιολογικές εξετάσεις θα παρέχει η Φροντίδα Υγείας. «Ζούμε σε μία εποχή που οι ανασφάλιστοι όλο και πληθαίνουν. Το δημόσιο σύστημα υγείας έχει ατελείωτες λίστες αναμονής. Στο σημείο αυτό καλούμαστε εμείς να συμβάλλουμε από την πλευρά μας. Πρέπει σε συνεργασία όλων των φορέων υγείας της περιοχής και του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών να εφαρμόσουμε πιο συστηματικά ένα πρόγραμμα δωρεάν ελέγχου» ανέφερε ο Γιάννης Μάκκας.

ΔΗΜΟΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΧΑΪΑΣ

Η Πρόεδρος της Κοινοφελούς Επιχείρησης του Δήμου Δυτικής Αχαϊας Πατρούλα Κοκκίνη ανέφερε: «Η επιβίωση των συνανθρώπων μας πρέπει να είναι υπόθεση όλων μας. Στο δήμο μας κάνουμε πολύ μεγάλη προσπάθεια για να καλύψουμε τους πολίτες που έχουν ανάγκη και οι οποίοι συνεχώς αυξάνονται. Πέραν των άλλων έχουμε και δύο μεγάλα μέτωπα των τσιγγάνων και των εργατών γης. Είμαστε δίπλα τους, τους παρέχουμε όσο το δυνατόν περισσότερα μπορούμε. Έχουμε συνεργάτες τους μαθητές των σχολείων της περιοχής μας με πολύ σημαντικά αποτελέσματα».

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ «ΔΡΑΣΗ»

Φοιτητές τους Παιδαγωγικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Πατρών έχουν δημιουργήσει μία ομάδα εθελοντών πρότυπο. Πέραν των άλλων έχουνε «υιοθετήσει» παιδιά ιδρυμάτων της πόλης τα οποία διδάσκουν δωρεάν. Όπως ανέφεραν τα μέλη της ομάδας Μαρίνα Ρηγάτου και Αλεξάνδρα Κατσαντώνη «στόχος μας είναι να βοηθάμε τα παιδιά. Πηγαίνουμε στα ιδρύματα του Σκαγιοπουλείου αρρένων και θηλέων, στην Κιβωτό της Αγάπης, και στη Στέγη

Plus όπου φιλοξενούνται ανήλικοι μετανάστες και βοηθάμε τα παιδιά στο διάβασμα και εφαρμόζουμε προγράμματα ψυχαγωγίας»

ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ

Ο Κώστας Σταματάκης, Chief Marketing & Customer Officer της Κωτσόβολος, δήλωσε σχετικά με το πρόγραμμα: «Η εταιρία μας με μεγάλη χαρά συμμετέχει στη δράση «Εβδομάδα Κοινωνικής Αλληλεγγύης» που διοργανώνεται για 5η συνεχή χρονιά από την εφημερίδα Πελοπόννησος. Τα δύο καταστήματα Κωτσόβολος στην Πάτρα, Γλαύκου 9 και Αγίου Ανδρέου 53, θα αποτελέσουν σημεία συλλογής ειδών πρώτης ανάγκης και τροφίμων για την υποστήριξη της συγκεκριμένης δράσης. Η εν λόγω ενέργεια εναρμονίζεται απόλυτα με τη φιλοσοφία της Κωτσόβολος, που προσπαθεί να είναι πάντα δίπλα σε ευπαθείς ομάδες. Ένας μεγάλος πυλώνας της Εταιρικής μας Υπευθυνότητας είναι το πρόγραμμά μας «Δεύτερο Σπίτι για τη συσκευή που δε χρειάζεσαι». Μέσω του προγράμματος, η εταιρεία παροτρύνει όσους έχουν μία συσκευή που δεν χρησιμοποιούν, να την προσφέρουν σε ένα σπίτι που αντιμετωπίζει οικονομικές δυσκολίες, βοηθώντας όλοι μαζί άπορες οικογένειες».

ΦΟΡΕΙΣ

Εκτός από τους παραπάνω φορείς συμμετέχουν επίσης οι Δήμοι Αιγιάλειας και Καλαβρύτων, Κέντρο Αιμοδοσίας Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών, Σύλλογος «Χέρι - Χέρι» και τα σούπερ μάρκετ: Ανδρικόπουλος, Αράπης, ΑΒ Βασιλόπουλος, Κρόνος Ρουμελιώτης και my market.

synedra logo

Join us on:

© Copyright 2020 - 2022 Synedra - Διοργάνωση συνεδρίων, ημερίδων και εκδηλώσεων