Loading...
 Start Page
Τα μεγάλα έργα οδηγούν στο μέλλον - Παρασκευή 14/7 στο 5ο Συνέδριο της «Π»
Κλίκ για μεγέθυνση
Σάββατο 08 Ιούλ 2017

Είστε χρήστες των νέων αυτοκινητοδρόμων; Ανήκετε στην επιχειρηματική κοινότητα της ελληνικής βιομηχανίας και του τουρισμού που θέλει να γνωρίζει ποια θα είναι η επόμενη μέρα μετά την ολοκλήρωση των οδικών υποδομών; Ενδιαφέρεστε για τις προοπτικές ανάπτυξης της Δυτικής Ελλάδας με την ιδιότητα του εκπροσώπου της δημόσιας διοίκησης και της αυτοδιοίκησης ή του μελετητή;

Αν ναι, τότε δεν πρέπει να λείψετε από την ενότητα με θέμα «Μεγάλα οδικά έργα, η επόμενη ημέρα» του 5ου Συνεδρίου Αναπτυξιακές Προοπτικές για τη Δυτική Ελλάδα.

«Οι δρόμοι προς το αύριο» δεν είναι απλά ένα σλόγκαν για να συνοδεύσει τη συγκεκριμένη θεματική ενότητα της συνεδρίας (Παρασκευή 14 Ιουλίου, 15.30 - 18.00, στο Πόρτο Ρίο), αλλά εστιάζει επιστημονικά και τεκμηριωμένα στην επόμενη ημέρα της ολοκλήρωσης των μεγάλων οδικών αξόνων: Ολυμπία Οδός, Ιόνια Οδός, Μορέας.

Στη Συνεδρία έχει προσκληθεί ο Γιώργος Δέδες, γενικός γραμματέας του υπουργείου Υποδομών, για να ενημερώσει το ακροατήριο για τα έργα που απαιτούνται σε δεύτερη φάση, προκειμένου να συμπληρώσουν σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο το εθνικό δίκτυο των συνδυασμένων μεταφορών.

Στην προσπάθεια να αναδειχθούν οι αλλαγές που θα προκύψουν για τις περιοχές στις οποίες ολοκληρώνονται τα μεγάλα οδικά έργα (17 νομοί των Περιφερειών Πελοποννήσου, Ηπείρου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων), θα είναι χρήσιμες οι απόψεις και τα στοιχεία που θα παρουσιάσουν οι: Παναγιώτης Παπανικόλας (διευθύνων σύμβουλος ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ), Στέλιος Πενθερουδάκης (γενικός διευθυντής ΝΕΑ ΟΔΟΣ) και Γεώργιος Συριανός (γενικός διευθυντής ΜΟΡΕΑΣ ΑΕ). Θα δοθεί όμως η ευκαιρία για ανταλλαγή απόψεων σχετικά με τη χρηματοδότηση νέων έργων την επόμενη προγραμματική περίοδο, και για τις διεκδικήσεις από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και το «Σχέδιο Γιούνκερ». Γι' αυτό και δεν πρέπει να λείπουν από τη συγκεκριμένη θεματική ενότητα οι φορείς της αυτοδιοίκησης που θέλουν να σχεδιάσουν την επόμενη μέρα για τον διοικητικό χώρο ευθύνης τους.

Εξίσου σημαντική θα είναι η συμμετοχή στον διάλογο του Βασίλη Φούρκα, τμηματάρχη του Παρατηρητηρίου της ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΟΔΟΥ ΑΕ ο οποίος θα εξηγήσει αν τελικά μπορεί ένας αυτοκινητόδρομος να αποτελέσει όχημα ανάπτυξης για μια ή περισσότερες Περιφέρειες και πόσος χρόνος απαιτείται για να επιτευχθεί ένας τέτοιος στόχος.

ΟΙ ΦΟΡΕΙΣ

Χρήσιμες θα είναι όμως και οι τοποθετήσεις του επιχειρηματικού και του τεχνικού κόσμου που θα μετέχει στη Συνεδρία.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας, Πλάτωνας Μαρλαφέκας, θα μεταφέρει στο κοινό την προσαρμογή των τοπικών επιχειρήσεων στα νέα δεδομένα οργάνωσης και λειτουργίας, ενώ ο Πέτρος Μαντάς (πρόεδρος των εγκατεστημένων επιχειρήσεων στη ΒΙΠΕ) θα μιλήσει για τις προσδοκίες των επιχειρηματικών σχημάτων που δραστηριοποιούνται στη βιομηχανική περιοχή.

Ο Βασίλης Αϊβαλής πρόεδρος του ΤΕΕ/Τμήμα Δυτικής Ελλάδας, και ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών Αθανάσιος Μπέλλας από το Παρατηρητήριο Οδικών Αξόνων Δυτικής Ελλάδας και Πελοποννήσου θα αναφερθούν στο κατά πόσο οι επενδύσεις σε υποδομές μπορούν να επιφέρουν εκτίναξη της οικονομικής ανάπτυξης, ενώ ο Παναγιώτης Παπαντωνίου, ειδικός γραμματέας του Συλλόγου Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων, θα μοιραστεί σκέψεις για τις επιδράσεις που θα επιφέρουν τα οδικά έργα στα εσωτερικά οδικά δίκτυα των βασικών οικιστικών κέντρων.

Παρέμβαση θα κάνει ο Γιώργος Τελώνης, πρόεδρος του Συνδέσμου Τουριστικών Γραφείων Δυτικής Ελλάδας.

Συντονιστής της Συνεδρίας θα είναι ο δημοσιογράφος Πάνος Τουμάσης.

 

synedra logo

Join us on:    

© Copyright 2020 - 2022 Synedra - Διοργάνωση συνεδρίων, ημερίδων και εκδηλώσεων