1ο Συνέδριο: Γεφυρώνοντας το Κενό
Σύνδεση Χρήστη: Username:
Password:

ΦΟΡΕΑΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ Δίκτυο Καταγμάτων Ευθραυστότητας FFN GR

ΤΟΠΟΣ: Πάτρα, Συνεδριακό & Πολιτιστικό Κέντρο Παν/μίου Πατρών

ΕΝΑΡΞΗ: Πέμπτη, 14 Μαρτίου 2019

ΛΗΞΗ: Σάββατο, 16 Μαρτίου 2019

Αγαπητοί συνεργάτες, συνάδελφοι και φίλοι του FFN Gr.

Έχω την τιμή ως πρόεδρος της προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής του Ελληνικού Δικτύου Καταγμάτων Ευθραυστότητας (FFN Gr) να ανακοινώσω τη διεξαγωγή του 1ου Συνεδρίου του Δικτύου μας στις 14-16 Μαρτίου 2019 στο Συνεδριακό & Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πάτρας, με τίτλο: «Γεφυρώνοντας το Κενό».

Ο συμβολικός αυτός τίτλος αποτυπώνει και το σκοπό του συνεδρίου, που είναι η δημιουργία εκείνων των προϋποθέσεων που θα μας επιτρέψουν μέσα από διεπιστημονική θεώρηση και στη βάση της ανθρωποκεντρικής ολιστικής προσέγγισης να καλύψουμε τα «συστημικά» κενά και να εξασφαλίσουμε έτσι καλύτερη ποιότητα ζωής στους ηλικιωμένους και τους φροντιστές τους. Εξίσου σημαντική είναι και η εξοικονόμηση πολύτιμων πόρων. Θα τολμούσα να πω, ότι η πρωτοβουλία μας, στην ουσία αφορά κυρίως τη νεολαία, καθώς η αντιμετώπιση των καταγμάτων ισχίου απορροφά σε όλα τα Συστήματα Υγείας τεράστια ποσά. Τα ποσά αυτά, αν τα κατάγματα ευθραυστότητας είχαν αποφευχθεί, θα έδιναν την δυνατότητα επενδύσεων της Πολιτείας στην Παιδεία, την αντιμετώπιση της δημογραφικής γήρανσης και τη δημιουργία θέσεων απασχόλησης, που πρέπει να αποτελούν προτεραιότητες για την κοινωνία μας.

Κοντά μας θα είναι καθηγητές, Hubert Blain από το Μονπελιέ, Collin Currey από το Εδιμβούργο, Paolo Falaschi από την Ρώμη, Jay Magaziner από την Βαλτιμόρη, David Marsh από το Λονδίνο, και Luca Pietrogrande από το Μιλάνο, οι οποίοι θα καταθέσουν την εμπειρία τους και θα μας βοηθήσουν στους σχεδιασμούς των δράσεων μας. Εξίσου σημαντικό είναι να γνωριστούμε μεταξύ μας, να παρουσιάσουμε τη δουλειά ή τους προβληματισμούς μας, και να διαμορφώσουμε από κοινού το πλαίσιο επικοινωνίας και συνεργασίας. Η προσπάθεια αυτή που ξεπερνά τα μέλη του FFN Gr, πρέπει να διαχυθεί σε όλη την κοινωνία.

Με αυτές τις σκέψεις σας χαιρετώ και σας περιμένω στην Πάτρα στις 14-16 Μαρτίου 2019!

Με εκτίμηση,
Ηλίας Χ. Παναγιωτόπουλος
Πρόεδρος της προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής FFN Greece