3ο Σχολείο Κλινικής Ανοσολογίας

ΦΟΡΕΑΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ Ελληνική Παιδοαλλεργιολογική Εταιρεία

ΤΟΠΟΣ: Βυτίνα, Seleni Hotel

ΕΝΑΡΞΗ: Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2016

ΛΗΞΗ: Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2016

Θα δοθούν από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο
12 Μόρια Συνεχιζόμενης Ιατρικής Εκπαίδευσης (CME-CPD)Αγαπητοί φίλοι και φίλες,

Με ξεχωριστή χαρά αναγγέλλουμε το 3ο Σχολείο Κλινικής Ανοσολογίας. Είμαστε χαρούμενοι που το παρουσιάζουμε γιατί συνεχίζουμε την πρωτοβουλία της Ελληνικής Παιδοαλλεργιολογικής Εταιρείας που ήδη δοκιμάστηκε και απέσπασε πολύ θετικές κρίσεις. Παρουσιάζουμε το Πρόγραμμα της Εκδήλωσης και σας προσκαλούμε να το παρακολουθήσετε με την πεποίθηση ότι θα το απολαύσετε.

Το δέρμα αποτελεί το μεγαλύτερο όργανο του σώματος, έρχεται σε επαφή με ποικίλους βλαπτικούς παράγοντες και ο οργανισμός αμυνόμενος επιστρατεύει πλειάδα μηχανισμών προκειμένου να διατηρηθεί αλώβητος. Οι βλάβες στο δέρμα εκδηλώνονται λόγω τοπικών δομικών δυσλειτουργιών, λόγω δράσεων τοπικών βλαπτικών παραγόντων, αλλά και στο πλαίσιο συστηματικών απορρυθμίσεων. Οι αμυντικοί μηχανισμοί του δέρματος που το προστατεύουν έχουν ιδιαιτερότητες. Κάθε γιατρός που είναι επιφορτισμένος με την υγεία των παιδιών, πολλώ δε μάλλον με τις αλλεργίες τους, χρειάζεται να είναι εξοικειωμένος με αυτές τις ιδιαιτερότητες.

Το 3ο Σχολείο Κλινικής Ανοσολογίας ασχολείται αποκλειστικά με το θέμα της ανοσολογίας του δέρματος. Πιστεύουμε πως η θεματολογία έχει ξεχωριστό ενδιαφέρον γιατί, πέραν των άλλων, αφορά σε ζητήματα καθημερινού ενδιαφέροντος κοιταγμένα με αλλιώτικη ματιά. Κλήθηκαν ειδικοί και θα τα προσεγγίσουν από διαφορετικές αφετηρίες. Επίσης θα παρουσιασθούν ενδιαφέρουσες περιπτώσεις με στόχο να ασκήσουν τη διαφοροδιαγνωστική μας σκέψη. Κεντρικός σκοπός της Εκδήλωσης είναι η επιμόρφωση όλων μας και η ανταλλαγή εμπειριών.

Σας προσκαλούμε με την βεβαιότητα ότι θα συμμετάσχετε σε ένα τριήμερο γεμάτο ξεχωριστή επιστημονική γνώση και ευκαιρίες αληθινής προσωπικής επικοινωνίας. Με θερμούς φιλικούς χαιρετισμούς

Κώστας Πρίφτης
Πρόεδρος της Ελληνικής Παιδοαλλεργιολογικής ΕταιρείαςΠροηγούμενο Σχολείο:
2ο Σχολείο Κλινικής Ανοσολογίας